Erişilebilirlik

Barzani: 'PKK Silah Bıraksın'


Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Türkiye’den gelen Hak ve Özgürlükler Partisi heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, "PKK eğer, silahlı mücadeleye devam ederse, onların Kürdistan Bölgesinde yeri yoktur" ifadesini kullandı.

Barzani, Kürt sorununun insan hakları ve demokrasiye bağlı olarak çözüme kavuşabileceğine inandıklarını belirterek, "Kürt halkının tek sloganı 'barış içinde birlikte yaşam' olması gerekiyor. Dönem, diyalog ve demokrasi dönemidir," dedi.

Barzani, Kürtlerin ulusal birlik ve uyum içinde yaşamaları gerektiğine vurgu yaparak, "Kürtlerin yaşadığı coğrafyada silahlı mücadele dönemi kapanmıştır. PKK eğer, silahlı mücadeleye devam ederse, onların Kürdistan Bölgesinde silahlı mücadele vermesinin yeri yoktur" dedi.

Dun kurmayları ile bir araya gelen Mesut Barzani. Türkiye'nin Kürt yönetimine ve Kürt Bölgesine yönelik tutumunun değiştiğini söyleyerek, "Savaş dışında, her türlü barışçıl çözüme destek sunmaya hazırız," demişti. Barzani Kürtlerin kanının Kürtlerin eliyle dökülmesine izin vermeyeceklerini sözlerine eklemişti.

XS
SM
MD
LG