Erişilebilirlik

Cheney: 'Bush Yönetimi Politikaları Haklıydı'


Başkan Yardımcısı Cheney, Bush yönetiminin gözaltı, terrorist izleme ve istihbarat edinme politikalarının, savaş döneminde haklı politikalar olduğunu savundu.

Fox Haber Kanalı’nda bir söyleşiye katılan Dick Cheney, Bush yönetiminin bu politikalarının sonucu, son yedi yıldır Amerika’da terör saldırısı yaşanmadığını ileri sürdü.

Cheney, Başkan Bush’un, ülkesini savunmak için anayasanın kendisine verdiği meşru hakkını kullandığını sözlerine ekledi.

Bush yönetimi, terörle mücadele politikaları yüzünden hem Amerika, hem de tüm dünyadan büyük eleştirilere hedef olmuştu. Sözkonusu politika çerçevesinde terör zanlılarının süresiz gözaltında tutulması ve sert sorgulama yöntemleri kullanılmasına izin verilmişti.

Başkan yardımcısı Cheney, Ocak ayında yerine geçecek Joseph Biden’ın, kampanya sırasında kendisi hakkında “Amerikan tarihinin en tehlikeli başkan yardımcısı” ifadesine yönelik, “Bu tarz açıklamaları ciddiye almıyorum,” yanıtını verdi.

Ayrı bir televizyon kanalında konuşan Joseph Biden, Cheney’nin Başkan Bush’a verdiği öğütlerin, Amerikan dış politikası ve ulusal güvenliği açısından sağlıklı olmadığını savundu. Biden, Cheney’i ayrıca, başkanlık yetkilerini anayasal sınırların ötesine çıkarmaya çalışmakla suçladı. Joe Biden, bu politikaların teröristleri caydırmak yerine daha fazla terörist yetişmesine yolaçtığını ileri sürdü.

XS
SM
MD
LG