Erişilebilirlik

Obama Ekonomik Planları Genişletecek


Gelecek ay başkanlık görevine resmen başlaması beklenen Senatör Barack Obama, gerileyen ekonomiyi canlandırmak için hazırlanan planları daha da genişletme kararı aldı.

Obama’nın danışmanları, ekonomik durumun, haftalar önce düşündüklerinden daha kötü durumda olduğunu fakettiklerini bildirdi.

Danışmanları, Obama’nın, bu kez 3 milyon kişiye yeni iş sahası açmaya ya da tehlikede olan işlerini kurtarmaya çalışacağını açıkladı. Amerika’da işsiz sayısı geçen aydan bu yana yarım milyon daha artmış durumda.

Obama’nın yardımcısı Joseph Biden da televizyonda yaptığı açıklamada, ekonominin düşünüldüğünden daha kötü durumda olduğunu söyledi. Biden, Obama yönetiminin bayındırlık işlerine önemli miktarda harcama yapacağını, bunun da yeni iş sahaları yaratarak ekonomiyi canlandıracağını belirtti.

Joe Biden ayrıca orta gelirli Amerikalıları ekonomik açıdan kollamak amacıyla özel bir çalışma ekibi kurulacağını kaydetti.

Öte yandan Beyaz Saray, Bush yönetimi politikalarını, mevcut mali krizin oluşmasına fırsat vermekle suçlayan gazete haberini eleştirdi. New York Times gazetesi, Bush yönetiminin krize yolaçan “emlak piyasası yangınına körükle gittiğini” yazmıştı.

XS
SM
MD
LG