Erişilebilirlik

Bush, Obama Oto Üreticilerini Uyardı


ABD Başkanı George Bush ve 20 Ocak’ta bu görevi devralacak olan Barack Obama otomobil üreticilerini uyardı. İki lider de üreticilerden bir an önce şirketlerini yeniden karlı ve rekabetçi düzeye getirecek planlar yapmasını istedi.

Başkan Bush, bugün yaptığı haftalık radyo konuşmasında, dün açıkladığı yardım planının oto üreticilerine yeniden yapılanmaları için üç aylık süre verdiğini hatırlattı. Bush’un dün açıkladığı planla General Motors ve Chrysler, devletten ilk elde 13,4 milyar Dolar acil kredi alabilecek. İki şirket Şubat ayında da 4 milyar Dolar’lık ek kredi kullanabilecek. Ancak plan, bu krediler karşılığında otomobil üreticilerinin bazı değişikliklere gitmesini öngörüyor. İşçi ve yöneticilerin ücretlerinde kesinti, emekli ödeneklerinin yeniden gözden geçirilmesi bu koşullar arasında.

Barack Obama da dün yaptığı açıklamada üreticilerin yeniden yapılanmak için zorlu adımları atması gerektiğini söyledi. Obama, kamuoyunun yöneticilerin hatalı kararlarından da artık usandığın söyledi. Buna karşın, Obama, oto endüstrisinin yaşadığı sıkıntıların bedelinin işçilere ödetilmemesi gerektiğini kaydetti.

XS
SM
MD
LG