Erişilebilirlik

Obama Enerji Bakanını Açıklıyor


Amerika’nın yeni başkanı olmaya hazırlanan Barack Obama, çevre ve enerji alanlarında kabinesinde yer alacak isimleri bugün açıklayacak.

Obama’nın Chicago’da bir basın toplantısı düzenleyerek Enerji Bakanlığı ile Çevre Koruma Dairesi’ne atayacağı isimleri duyurması bekleniyor. Obama ayrıca Amerika’nın çevre ve enerji konularındaki politikalarında ne gibi değişiklikler yapmayı planladığını da açıklayacak.

Enerji Bakanlığı için Nobel ödüllü fizikçi Steven Chu’nun adı geçiyor. Chu, 1997 yılında lazer ışığıyla atomları soğutma ve yakalama tekniği geliştirmesinden dolayı Nobel Fizik ödülüne layık görülmüştü. Steven Chu halen Kaliforniya’daki Enerji Bakanlığı’na bağlı Lawrence Berkeley Laboratuvar’ının başında bulunuyor.

Amerika Çevre Koruma Dairesi başkanlığına ise Lisa Jackson’ın atanması bekleniyor. Halen New Jersey valisinin özel kalem müdürlüğünü yürüten Jackson, aynı zamanda bu eyaletin Çevre Koruma komisyonu yöneticiliği de yaptı.

Bu arada Çevre Koruma Dairesi eski başkanı Carol Browner’ın da, enerji, çevre ve küresel ısınma konularındaki politikaları koordine edeceği yeni bir pozisyona atanacağı belirtiliyor.

XS
SM
MD
LG