Erişilebilirlik

DTP Heyeti Barzani'yle Görüştü


Temaslarda bulunmak üzere Kuzey Irak'a gelen Demokratik Toplum Partisi (DTP) heyeti, Barzan köyünde bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi.

Dun Erbil'e gelen DTP Eşbaşkanları Ahmet Türk, Emine Ayna, Dış İlişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Emirbaş'tan oluşan DTP heyeti, sabah saatlerinde Barzan Köyü'ne giderek Molla Mustafa Barzani'nin mezarını ziyaret etti.

Basının heyeti izlemesine izin verilmezken, DTP'liler daha sonra Barzani Karargahında Kürt heyeti ile bir araya geldi. Toplantıya Mesut Barzani'nin yanı sıra, bölgesel Kürt Parlamentosu Başkan Yardımcısı Kemal Kerkükî, İçişleri Bakanı Kemir Sincari, Bölge Başkanlık Divanı Başkanı Dr. Fuat Huseyin, Asayiş Sorumlusu Sidad Barzani de katıldı. Yaklaşık iki saat süren görüşme basına kapalıgerçekleşti.

Alınan bilgilere göre, bölgesel sorunların tartışıldığı toplantıda, Kürtler arası diyalogun geliştirilmesi, Türkiye'deki Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözümü konusunda görüş birliğine varıldığı belirtildi.

Kürt sorununun askeri yöntemlerle ve operasyonlarla değil, artık diyalogla çözülmesi konusunda görüş birliğine varıldığı da ifade edildi.

Geceyi Selahaddin'de geçirecek olan heyet, yarın da Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşecek.


XS
SM
MD
LG