Erişilebilirlik

Yunanistan'da Ayaklanma Dördüncü Gününde


Yunanistan’da polisin vurarak öldürdüğü gencin cenaze törenine yüzlerce kişi katılırken, sokak çatışmaları dördüncü gününe girdi.

Atina’da, İçişleri Bakanlığı ve Parlamento binası yakınlarında yapılan gösterilerde şiddet olayları çıktı. Birçok dükkan tahrip oldu, 80 kişi gözaltına alındı. Polis taş atanları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Göstericiler Yunan basınında anarşist ve aşırı solcu militanlar olarak tanıtılıyor. Polisin öldürdüğü 16yaşındaki gencin cenaze töreni, radyo-televizyonlardan naklen yayınlandı.

Gözlemciler, Yunanistan’ın yıllardan beri ilk kez bu kadar şiddetli gösterilere sahne olduğuna ve bunun kaygıya yol açtığına dikkati çekiyor.

Muhalefetteki PASOK lideri Yorgo Papandreu, hükümetin halkı göstericilerden koruyamaz hale geldiğini ileri sürerek erken seçim çağrısı yaptı.

Televizyondan halka hitap eden Başbakan Kostas Karamanlis, birlik çağrısı yaparken, şiddet eylemlerinin hoş görülemeyeceğini söyledi.

Genci vurmakla suçlanan iki polis memuru tutuklandı. Polisler, arabalarının saldırıya uğradığını savunuyor. Görgü tanıklarıysa, polislerden birinin, hiçbir tahrik olmadan, gence üç el ateş ettiğini ileri sürüyor.

XS
SM
MD
LG