Erişilebilirlik

'Ekonomik Büyüme Yavaşlayacak'


Dünya Bankası yeryüzünde ekonomik büyümenin yavaşlayacağını ve dünya ticaretinin de 1982 yılından bu yana ilk kez düşeceğini açıkladı.

Dünya Bankası’nın dün yayınladığı raporda, önümüzdeki yıl dünya ticaretinin yüzde 2 oranında gerileyeceği, bunun da gelişme yolundaki ülkelerin ihracatının düşmesi anlamına geldiğini belirtti. Raporda petrol ve gıda da dahil temel malların fiyatının düşeceğine işaret ediliyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO, bu yılın başlarında gıda fiyatlarının artması yüzünden, 40 milyon insanın daha açlık sınırının altına düştüğü belirtildi. Örgüt, aç ya da yetersiz beslenen insan sayısını 963 milyon belirtiyor.

Ekonomik gerilemeden zengin ülkeler de etkileniyor.

Küresel ekonomik kriz, halkını beslemekte güçlük çeken yoksul ülkelerle birlikte Japonya gibi zengin ülkeleri de etkilemeye başladı.

Japon Sony şirketi, dünya çapında 8 bin işci çıkartacağını açıkladı. Bu, şirket çalışanlarının yüzde 5’ini oluşturuyor. Sony işci çıkartma kararı alırken, Japon ekonomisinin üçüncü çeyrek dönemde, daha derin durgunluğa girdiği açıklandı.

Bu arada Uluslararası Hava Taşımacılık Birliği, uçak şirketlerinin gelirlerinin son 50 yılın en düşük düzeyine indiğini ve gelecek yıl 2 buçuk milyar dolar kaybetmelerinin beklendiğini açıkladı.

XS
SM
MD
LG