Erişilebilirlik

Rice Pakistan'ı Uyardı


Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice Pakistan’dan Mumbai saldırısıyla ilgili soruşturmada Hindistan’la işbirliği vaadini yerine getirmesini istedi. Rice, saldırılar “devlet unsurları dışındaki kişilerce bile yapılmış olsa” Pakistan hükümetinin bir an önce harekete geçmesi gerektiği görüşünü savundu.

Hindistan saldırılardan Pakistan’da üslenen Laşkar-ı Taiba militanlarını sorumlu tutuyor. Bu örgütün Pakistan gizli istihbaratıyla bağlantısı olduğu iddia ediliyor.

Bakan Rice geçtiğimiz günlerde Pakistan ve Hindistan’da temaslarda bulunmuş, saldırılar sonrasında iki ülke arasında artan gerginliği gidermeye çalışmıştı.

Bu arada Hindistan Dışişleri Bakanı Pranab Mükerci terör saldırıları sırasında Pakistan Devlet Başkanı’na telefon ettiği iddialarını yalanladı. Pakistanlı yetkililer, Mükerci’nin Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari’yi arayarak tehdit ettiğini söylüyor. Bu telefon konuşması sonrasında Pakistan hava kuvvetleri alarm durumuna geçirilmişti. Pakistan medyası ise telefon konuşmasının kendisini Mükerci olarak tanıtan bir şahıs tarafından yapıldığını yazdı.

XS
SM
MD
LG