Erişilebilirlik

Kongre Komisyonundan 'Nükleer Saldırı' Uyarısı


Amerikan Kongresi, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın herhangi bir yerinde nükleer ya da biyolojik silahlarla saldırı düzenlenebileceği uyarısında bulundu.

Kongre’ye bağlı Terörizm ve Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Önlenmesi Komisyonu, uluslararası toplumun bu tür bir tehdidi önlemek için derhal ve kararlı adımlar atması çağrısında bulundu.

Yarın resmen toplanması beklenen komisyon, raporunu bir gün önce yayınladı. Raporda, Komisyon başkanı eski Florida Senatörü Bob Graham’ın, “güvenlik yeteneğimiz genişlemek yerine daralıyor,” ifadesine yer veriliyor. Komisyon bulgularını, hükümet yetkilileri ve uzmanlardan oluşan 250 kişiyle yaptığı mülakatlara dayandırdı.

Komisyon ayrıca, yeni Başkan Barack Obama’ya, özellikle biyolojik savaşa hazırlıklı olması çağrısında bulundu. Raporda ayrıca teröristlerin daha kolay sığınak bulabildiği Güney Asya ülkelerine yönelik politikanın gözden geçirilmesi , özellikle militan grupların yoğun olduğu Pakistan’da, nükleer ve biyolojik silahların güvenceye alınması istendi.

XS
SM
MD
LG