Erişilebilirlik

Mumbai'daki Saldırıların Ardından İstifalar


Hindistan'da, Başbakan Manmohan Singh hükümeti, Mumbai'da en az 175 kişinin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırıların siyasi bedellerini ödemeye başladı.

Maharashtra eyaleti Başbakanı Vilasrao Deshmukh, partisinin alacağı karara göre görevinden istifa edebileceğini açıkladı.

Daha önce de Hindistan İçişleri Bakanı Shivraj Patil; Maharashtra eyaleti Başbakan yardımcısı R.R. Patil de istifa etmişti.

Hindistan Başbakanı Singh, gelişmeleri görüşmek üzere parti organlarını toplantıya çağırdı.

Mumbai'da 10 ayrı yerde yaklaşık 60 saat süren terörist saldırılarda ölen 175 kişiden 18'i yabancıydı.

Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Mumbai’daki terör saldırılarının soruşturulmasına Pakistan’ın destek vermesini istedi.

Çarşamba günü Hindistan’a gidecek olan Rice, bugün yaptığı açıklamada saldırıları düzenleyenler konusunda herhangi bir önyargıda bulunmadığını söyledi, ancak soruşturmanın engellenmemesi gerektiğini vurguladı.

Hindistan saldırılardan Pakistan’ı sorumlu tutuyor. Pakistan ise olayla herhangi bir bağlantısı bulunmadığını savunuyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, Dışişleri Bakanı Rice’ın Hindistan ziyaretinin Amerika’nın Hint halkıyla bu konudaki dayanışmasının yeni bir işareti olduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG