Erişilebilirlik

Obama Ulusal Güvenlik Ekibini Açıklıyor


Amerika’nın 44. Devlet Başkanı seçilen Barack Obama’nın bugün ulusal güvenlik ekibini açıklayacak.

Obama’nın Dışişleri Bakanlığı’na eski rakibi New York Senatörü Hillary Clinton’ı; Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanlığı’na da eski Avrupa Kuvvetleri Komutanı Orgeneral James Jones'u getirmesi bekleniyor.

Savunma Bakanı Robert Gates'in Obama yönetiminde görevine devam edeceği belirtiliyor.

Öte yandan, Arizona Valisi Janet Napolitano İç Güvenlik Bakanı, Obama’nın dış politika danışmanı Susan Rice’ın da Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak atanması bekleniyor. Adalet bakanlığı görevine de, eski bakan yardımcısı Eric Holder getirilecek.

Eski Başkan Bill Clinton, eşinin dışişleri bakanlığı görevine getirilmesini kolaylaştırmak için, başında bulunduğu vakfa bağışta bulunanların tam listesini açıklamayı kabul etti. Bill Clinton, "Clinton Küresel Girişimi" adı altında düzenlediği yıllık konferansa yabancıların katkısını bundan sonra kabul etmeyeceğini de açıkladı. Eski Başkan, eşinin çıkar çatışması suçlamalarına hedef olmasını önlemek için, yıllık konferansları yabancı ülkelerde düzenlemeye son verecek. Bill Clinton vakfın hesaplarını Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı hukuk müşavirlerinin incelemesine de açacak.

XS
SM
MD
LG