Erişilebilirlik

Mumbai'da Ölü Sayısı Artıyor


Hindistan’ın Mumbai kentinde teröristlere karşı komando operasyonları sürerken Yahudi Kültür Merkezinde beş rehinenin cesedi bulundu.

Ulusal Güvenlik Güçleri Başkanı, bir yerel televizyon kanalına cesetlerin bulunduğunu açıklarken kimlikleri hakkında bilgi vermedi. Yetkili, binadaki iki teröristin komandolar tarafından öldürüldüğünü de bildirdi.

İsrailli yetkililer, kültür merkezde en az 10 İsraillinin rehin tutulduğunu söylüyordu.

Amerika Dışişleri bakanlığı, saldırılarda iki Amerikan vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Komandolar bugün Oberoi-Trident otelini tümüyle kontrol altına aldı. Ancak Taç Mahal otelinde çatışmalar devam ediyor.

Teröristlerin otomatik silahlar ve el bombalarıyla giriştikleri saldırılarda en az 140 kişi öldü, 300 kişi yaralandı.

Türk Rehineler Kurtarıldı

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Mumbai'da rehin tutulan üçüncü Türk vatandaşının da kurtarıldığı belirtildi.

Açıklamada, "teröristler tarafından rehin tutulan üç vatandaşımızdan ikisi dün, diğer vatandaşımız da bugün Hindistan güvenlik güçleri tarafından kurtarılmıştır," denildi.

Pakistan Yardım Ediyor

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, istihbarat örgütü başkanını Mumbai’deki saldırıların soruşturmasında yardımcı olmak üzere Hindistan’a gönderiyor.

Gilani, bugün Hindistan başbakanı Manmohan Singh’i telefonla arayarak ülkesinin terörle savaşta Hindistan’ın yanında olduğunu söyledi.

Hindistan dışişleri bakanı Pranab Mukherjee ise yaptığı açıklamada saldırıları düzenleyenlerin Pakistan’la bağlantıları olduğunu gösteren kanıtlar buldukları belirtti. Dün başbakan Singh de teröristlerin üs olarak Hindistan dışında bir ülkeyi kullandıklarını söylemiş ama açıkça Pakistan’ın adını vermemişti.

Pakistan dışişleri bakanı Mahmud Kureşhi, bugün düzenlediği basın toplantısında ülkesine yönelik suçlamaları reddetti.

Kureyşi, saldırılar öncesi Hintli meslekdaşı ile görüşmelerde bulunmak üzere Hindistan’a gitmişti. Kureyşi, Pakistan’ın verdiği desteği göstermek için ülkesine dönmeyerek Hindistan’da kaldığını söyledi ve saldırıları “barbarca” diye niteledi.

XS
SM
MD
LG