Erişilebilirlik

ABD Savaş Gemisi Batum Limanı'nda


Amerikan savaş gemisi USS Barry Batum Limanı’na vardı. Amerikalı yetkililer geminin bir iyiniyet girişimi olarak gönderildiğini bildirdi. Tiflis’teki ABD Büyükelçiliği yetkilileri, gemi mürettebatının yerel yetkililer ve sivil toplum örgütleriyle görüştükten sonra gelecek hafta Poti Limanı’na gideceğini açıkladı.

Yetkililer, geminin insani yardım malzemesi taşımadığını kaydetti. Ağustos ayında Gürcistan’la Rusya arasında çıkan savaş sırasında bölgeye gönderilen Amerikan gemileri yardım malzemesi götürmüştü. USS Barry gemisi Poti Limanı’na Ekim ayında da gitmişti.

Rus Gemileri Karayip Yolunda

Bu arada Rus savaş gemilerinden oluşan bir filo Venezüella ile düzenlenen ortak askeri tatbikat çerçevesinde Karayipler’ e doğru ilerliyor.ABD’li yetkililer USS Barry savaş gemisinin Gürcistan’a gönderilmesinin iki ülkenin düzenlediği ortak askeri tatbikatla bağlantısı olmadığını kaydetti.

Rus birlikleri, Ağustos ayında Tiflis yönetiminin Güney Osetya’yı geri almak için başlattığı askeri harekat üzerine, Gürcistan’a girmişti. Bu gelişme sonrasında Rusya, ayrılıkçı Güney Osetya ve Abhazya’nın bağımsızlığını tanıdı. Moskova’nın kararı Avrupa Birliği ve Amerika tarafından tepkiyle karşılandı.

Rus ve Gürcü yetkililer, Ağustos ayından bu yana devam eden gerginliği sona erdirmek amacıyla hafta başında Cenevre’de bir araya gelmişti.

XS
SM
MD
LG