Erişilebilirlik

Merkel: 2009 Kötü Bir Yıl Olacak


Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2009 yılının Avrupa ve dünya ekonomisi için kötü bir yıl olacağı uyarısında bulundu. Merkel, Alman Welt am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, devlet müdahalelerinin piyasalarda istikrarı sağladığını, ancak krizden tam olarak çıkabilmek için gerekli güven ortamına henüz kavuşulamadığını söyledi.

Tamamı Pazar günü yayınlanacak söyleşide Merkel, Avrupa Birliği’nin hızlı bağlantılı Internet teknolojilerine daha fazla yatırım yapması ve elektrik şebekelerini yenilemesi gerektiğini söyledi.

Alman Başbakan, bu iki alandaki yatırımların Avrupa ekonomisini güçlendirip, geliştireceğini de kaydetti.

İngiltere'de Vergiler Artabilir

Bu arada dünyanın her yerinde olduğu gibi Avrupa’da da şirketlerin krizle mücadele edebilmek amacıyla işgücünü azaltma yoluna gidiyor.Bu şirketlere son olarak Hollandalı elektronik devi Phillips katıldı. Şirket yetkilileri, yaklaşık 2 bin kişinin işine son vereceklerini açıkladı.

İngiltere’nin de vergi oranlarını arttırması bekleniyor. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Maliye Bakanı Alistair Darling’in vergileri arttırmayı planladığını yazdı. Ek vergilerle ülke ekonomisini yeniden canlandırmayı hedefleyen önlem paketine mali kaynak sağlanması hedefleniyor.

XS
SM
MD
LG