Erişilebilirlik

Bush: Serbest Ticaretten Vazgeçmeyin


Başkan Bush, küresel ekonomik krizden bir an önce çıkılması için dünya liderlerinden serbest piyasa ve serbest ticaret ilkelerinden ayrılmamalarını istedi.

Bush bu çağrısını, Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) örgütü zirvesinin resmi açılışı öncesinde işadamlarına hitaben yaptığı konuşmada dile getirdi.

Bush, ‘Ekonomik gelişmenin üç temel kaynağı vardır, bunlar da serbest pazarlar, serbest ticaret ve özgür insanlardır,’ dedi.

Bush, Peru’nun başkenti Lima’da yaptığı konuşmada serbest piyasaya aşırı devlet müdahalesinin refahın önündeki en büyük engellerden biri olduğunu da söyledi. Bush, bununla birlikte, bazı koşullarda devlet müdahalesinin de kaçınılmaz olabileceğini vurguladı.

Başkan Bush, serbest ticaretin dünya ekonomisine getirdiği yararları sıraladıktan sonra dünya liderlerinden, küresel ticaretin gelişmesini önleyen her tür engeli kaldırmalarını istedi.

Başkan Bush, Lima’daki zirvede, geçtiğimiz hafta Washington’da yapılan G20 toplantısında alınan kararlara destek toplamaya çalışıyor.

Başkan bugün APEC Zirvesi çerçevesinde Kanada Başbakanı Stephen Harper’la görüştü. Bush, Japonya Başbakanı Taro Aso, Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak ve Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev’le de görüşecek. Peru ziyareti 20 Ocak’ta görevini Barack Obama’ya devredecek olan Başkan Bush’un son resmi yurtdışı seyahati.



XS
SM
MD
LG