Erişilebilirlik

'Paketten Oto Sektörüne Yardım Yok'


Başkan Bush ve Kongre’nin Cumhuriyetçi Partili üyeleri, zor durumdaki otomobil sanayini kurtarmak için Demokratlar’ın hazırladığı plana destek vermiyor.

Demokratlar bir süre önce açıklanan 700 milyar dolarlık kurtarma planından 25 milyar doların otomotiv sektörüne tahsis edilmesini istiyor. Bush yönetimi, otomobil üretim sektörünü yeni düzenlemelerle daha rekabetçi hale getirecek bir plan olmadan, bu paranın verilemeyeceğini savunuyor.

Beyaz Saray sözcüsü, Bush’un bu sektöre yardım etmeyi istediğini, fakat kabul edilmiş bulunan kurtarma planının, finans sektörünü içerdiğini ve Bush’un, bu paranın başka sektörlere kaydırılmasına karşı olduğunu açıkladı.

Enerji bakanlığının daha önce otomotiv sektörü için ayırdığı 25 milyar dolarlık bir başka fon, teknolojinin yenilenip yakıt tasarruflu otomobillerin üretimi için harcanacak.

Amerikan otomobil sektörünün temsilcisi iş adamları bugün Kongre üyeleriyle yeniden görüşmeye hazırlanıyor. Otomobil şirketlerini kurtarmayı öngören plan Kongre’de yarın oylanacak.

XS
SM
MD
LG