Erişilebilirlik

Kissinger: 'Hillary Clinton Bakanlık İçin İdeal'


Eski dışişleri bakanlarından Henry Kissinger, Senatör Hillary Clinton’ın Obama yönetiminde çok başarılı bir dışişleri bakanı olacağını söyledi.

Barack Obama’nın dışişleri bakanı olarak Hillary Clinton’ı ya da yine eski rakiplerinden New Mexico eyaleti valisi Bill Richardson’ı düşündüğü bildiriliyor.

Yeni Delhi’deki Dünya Ekonomik Forumu toplantısına katılan Henry Kissinger, çok zeki bir insan diye nitelediği Clinton’ın güçlü ve bağımsız bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi.

Kissinger, Barack Obama’nın eski rakibini dışişleri bakanlığına getirmesinin, ayrıca cesur bir karar olacağını savundu. Hillary Clinton, Demokrat Parti içindeki başkan adaylığı yarışını Barack Obama’ya karşı kaybetmişti.

Öte yandan Cumhuriyetçi Senatör John Kyl, Clinton’ın dışişleri bakanı olmak için yeterli tecrübe ve karaktere sahip olduğunu söyledi. Kyl, Hillary Clinton’ın bakan olarak tüm dünyada saygı göreceğini de sözlerine ekledi.

Demokrat Partili Senatör Byron Dorgan da, Clinton’ın bakan olarak atanması durumunda Senato’nun onayını alacağından emin olduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG