Erişilebilirlik

Bush Zirvede Konuşma Yaptı


Başkan Bush G-20’ler zirvesinin açılış konuşmasında, dünya liderlerinin bu önemli ekonomik zirveye katılarak serbest ticaret ve açık pazarın önemini bir kez daha ortaya koyduklarını söyledi.

Washington’daki toplantılara 20 ülkenin devlet ve hükümet başkanları katılıyor. Dün gece biraraya gelen liderlerin resmi olmayan görüşmelerde bile önemli ilerlemeler sağladığını belirten Bush, "Ancak yine de yapılacak çok şey var" dedi. Toplantıya ev sahipliği yapan Başkan Bush, dün akşam konukları onuruna bir çalışma yemeği vermişti.

Toplantılarda sanayileşmiş ve büyüyen ekonomilere sahip ülkelerin liderleri dünya piyasalarındaki düşüşe uluslararası çözüm bulmaya çalışacak.

Zirvede mali krizin çözümüne yönelik farklı yöntemler masaya yatırılacak. Liderler mali piyasalar üzerinde daha fazla denetimin krizin çözümüne ne kadar etkisi olacağını tartışması bekleniyor. Başkan Bush, çok fazla denetimin açık pazar sistemine zarar verebileceğini söyledi. Oysa başta İngiltere Başbakanı Gordon Brown olmak üzere birçok Avrupalı lider daha fazla denetimin iyi olacağı görüşünde.

XS
SM
MD
LG