Erişilebilirlik

'İsrail ve Filistin Barış Görüşmelerinde Kararlı'


İsrail ve Filistin hükümetleri, geçen yıl başlatılan barış görüşmelerinde önemli yol alındığını ve görüşmelerin gelecek vaadettiğini açıkladı.

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas bugün (Pazar) Mısır’ın Şarm el Şeyh kentinde Orta Doğu Barış Dörtlüsü’nün temsilcileriyle görüştü.

Orta Doğu Barış Dörtlüsü, Amerika, Rusya, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’nden oluşuyor. Dörtlüyü temsil eden uluslararası arabulucular, Amerika ve İsrail’deki yönetim değişikliklerine rağmen barış görüşmelerinin devam etmesi çağrısında bulundu. Amerika’da Barack Obama, 20 Ocak’ta başkanlığı devralırken, Şubat ayında da İsrail’de genel seçimler yapılacak.

Orta Doğu Dörtlüsü tarafından yapılan açıklamada, Abbas ve Livni’nin ikili görüşmeleri sürdürmede kararlı oldukları ve nihai bir anlaşmaya ulaşıncaya kadar her pürüzün giderilmesinde görüşbirliği içinde oldukları bildirildi.

Şarm el Şeyh'teki görüşmelere Orta Doğu Dörtlüsü'nün özel temsilcisi Tony Blair, Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban ki Moon katıldı.

Öte yandan El Cezire televizyonuna göre, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye'nin arabuluculuğuyla başlatılan ve en son Eylül ayında gerçekleşen dolaylı görüşmelerde, İsrail'i "barış konusunda ciddi olmamakla" suçladı.

XS
SM
MD
LG