Erişilebilirlik

Obama Ekonomide Hızlı Eylem Vaadetti


Amerika'nın 44'üncü Başkanı olarak seçilen Barack Obama, 20 Ocak'ta göreve başladıktan sonra yönetiminin, ekonomiyi düzeltmek için derhal girişimlere başlayacağını söyledi.

Demokrat Parti adına haftalık radyo konuşmasını yapan Obama, ülkenin kaybedecek vakti olmadığını ve ekonomiyi canlandırmak amacıyla hazırlanacak önlemler paketinin en kısa zamanda onaylanması gerektiğini belirtti.

Ekonomik bunalımı durdurmak ve uzun dönemde ekonomik refahı yeniden sağlamak için çalışan, orta gelirli ailelere yardım etmeyi öngören bir planı hızla yürürlüğe sokma vaadinde bulunan Obama, Demokrat Parti yönetiminin, finans endüstrisini kurtarmak için Bush yönetiminin uygulamaya başladığı planı gözden geçireceğini bildirdi. Barack Obama, bu gözden geçirme işlemini, devletten yardım alan büyük şirketlerin yöneticilerinin gereksiz yere ödüllendirilmesini önlemek amacıyla yapacaklarını söyledi.

Obama konuşmasında temiz enerji kaynakları geliştirme, sağlık sigortası sistemini reforma tabi tutma ve eğitim sistemini güçlendirme yolunda vaadlerde bulundu. Zor tercihler yapmak gerektiği yönünde halkı uyaran Obama, herkesin partizanlığı bırakıp bir ulus olarak çalışması halinde Amerika'nın başarılı olacağını söyledi.

Başkan Bush da bugünkü haftalık radyo konuşmasında yeni başkan seçilen Barack Obama'ya, Beyaz Saray'ın yetkileri tam bir uyum içinde yeni yönetime devretme konusunda elinden geleceğini yapacağı konusunda güvence verdi.

Başkan Bush ve Başkan seçilen Barack Obama, Pazartesi günü Beyaz Saray'da biraraya gelecekler.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG