Erişilebilirlik

Amerikan Seçimleri Senato'yu Etkileyecek


Başkanlık seçimi, sonuç ne olursa olsun, Senatoda bazı sandalyelerin boşalmasına neden olacak. Alaska’ya da yeni bir vali gerekebilecek.

Boşalan bu koltukları kimler dolduracak sorusu şimdiden sorulmaya başlandı. Eğer Demokrat aday Barack Obama başkan seçilirse Illinois eyaletinden bir başka senatöre yer açılmış olacak. Joe Biden başkan yardımcısı olursa, Delaware eyaletinde bir senatörlük boşalacak.

Seçimlerden John McCain üstün gelirse, Arizona eyaleti için Senato’da bir kişilik yer açılacak. Bu durumda Sarah Palin de başkan yardımcısı olacak ve yerine yeni bir Alaska valisi atanacak.

Senato’daki boş kontenjanlar için ilgili eyaletin valisi, vekaleten bir senatör atayacak. Bu senatör bir dahaki Senato seçimlerine kadar görev yapacak. McCain, Obama ve Biden’dan boşalan yerlere, her üç eyaletin valilikleri de Demokratlar’ın elinde olduğu için, Demokrat adayların atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Eğer Palin başkan yardımcısı seçilirse Alaska Vali Vekili Sean Parnell, Palin’in yerini alacak, Parnell’in yerine ise eyalet başsavcısı Talis Colberg getirilecek.

XS
SM
MD
LG