Erişilebilirlik

Obama'dan Son Hamle


Amerika’da başkanlık seçimine 6 gün kala adaylar birbirlerine ağır şekilde yüklenmeye devam ediyor.

Demokrat Parti’nin adayı Barack Obama, konumunu güçlendirmek amacıyla, dün akşam büyük televizyon kanallarında yarım saatlik bir reklam filmi yayınlattı. Obama’nın, değişim vurgusu yaptığı film için milyonlarca dolar harcama yaptığı bildiriliyor.

Demokrat aday filmde halkın çoğunluğunun vergisinde indirim vaad ediyor. Irak politikasını da değiştireceğini belirten Obama, Irak için harcanan paranın bir bölümünü, ülke içi harcamalara nakledeceğini belirtti.

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı John McCain, Obama’nın kampanyasına bu kadar çok para harcamasını eleştirdi.

Obama kampanyası için toplanan paranın lobiciler veya özel çıkar gruplarından değil halktan toplandığını savundu. Demokrat aday kampanyasına hazine yardımını da reddetmiş bulunuyor.

Kampanyasını Florida eyaletinde sürdüren McCain, Demokrat rakibinin vergileri artırma planının ekonomiye zarar vereceğini savundu. Senatör McCain, başkan olması durumunda vergileri indirmeyi ve yeni iş imkanları yaratmayı vaadediyor.

Kuzey Carolina eyaletinde konuşan Obama ise, McCain’in izleyeceği politikaların, sekiz yıllık Bush yönetiminin devamı olacağını söyledi. Obama, McCain’in, iddia edildiği gibi “asi” karaktere sahip olmadığını, aksine Başkan Bush’a yakın davrandığını ileri sürdü.

Başkan Bush, kamuoyu önünde önemli ölçüde saygınlığını yitirmiş durumda bulunuyor.

XS
SM
MD
LG