Erişilebilirlik

Avrupalı Liderler Ekonomik Krizi Görüşecek


İngiltere Başbakanı Gordon Brown ekonomik kriz hakkında bu hafta, Alman ve Fransız liderlerle görüşmeye hazırlanıyor. Brown’ın bugün Paris’e giderek Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’yla, Perşembe günü de Londra’da Almanya Başbakanı Angela Merkel’le bir araya geleceği açıklandı.

Bu görüşmeler, önde gelen sanayi ülkelerinin mali piyasalarda istikrarı sağlama çalışmaları arasında yer alıyor.

Faizleri düşürme de ekonomik istikrarı sağlamak için alınacak önlemlerden biri. Avrupa ve Amerika Merkez Bankaları’nın temel faiz oranlarında yeniden indirime gitmeleri bekleniyor. Amerika Merkez Bankası’nın bugün başlayacak iki günlük toplantısının sonunda faizleri yeniden düşürebileceği bildiriliyor.

Japonya Başbakanı, hükümetinin hisse senetleri düşen bankalara daha fazla fon aktaracağını açıkladı. Amerikan hazinesi de banka senetlerini satın alma programına dün başladı. Ancak önlemler, dünya borsalarını yatıştırmaya yetmedi.

Tokyo borsasının Nikkei endeksi dün de yüzde altı oranında gerileyerek, son 26 yılın en düşük düzeyine indi. Hong Kong borsası yüzde 13 düştü.

New York borsasında ise Dow Jones endeksi bütün gün dalgalandıktan sonra günü 203 puan düşüşle kapadı. Avrupa borsaları ise dün farklı bir seyir izledi.

XS
SM
MD
LG