Erişilebilirlik

Beyaz Saray: 'ABD Ekonomisi Gerileyecek'


Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino ülke ekonomisinin, düzelmeye başlamadan önce daha da gerileyeceğini bildirdi. Bush yönetimi, ekonomi hakkında ilk kez böyle olumsuz bir açıklamada bulundu.

Perino gelecek hafta yayınlanacak ekonomik büyümeyle ilgili raporun parlak olmayacağını ve birçok Amerikalı için, iş piyasasının olumlu gözükmediğini belirtti. Perino, ekonomik durgunluk sözlerini kullanmaktan kaçınmakla birlikte, ekonominin bir süre istihdam yaratamayacağını kaydetti.

Bir konut inşaat şirketi, borcunu ödeyemez duruma gelen konut sahiplerinin sayısında son bir yılda yüzde 71 oranında artış olduğunu bildirdi. Bir başka kuruluş da, konut fiyatlarının bir yılda yüzde 6 oranında gerilediğini açıkladı. Konut sahiplerine yardım etmeyi ve bu sektördeki bunalımın daha da derinleşmesini önlemek için, federal hükümet nezdinde çalışmalar yapılıyor.

Çalışma Bakanlığı devletten işsizlik ödeneği alanların sayısının son beş yılın en yüksek düzeyinde olduğunu açıkladı.

General Motors, işçilerinin yan haklarında kesintiye gideceğini ve masraflarda yüzde 15 oranında indirim sağlanacağını açıkladı. Chrysler otomobil şirketi de iki bin kişinin işine son vereceğini bildirdi.

Finans sektöründe ise Goldman Sachs bankası 3 bin 200 kişinin işine son vereceğini açıkladı. Amerikalı milyarder iş adamı Warren Buffet geçen ay Wall Street’in en gözde şirketlerinden Goldman Sachs’ın geleceğini parlak gördüğünü belirterek şirkete 5 milyar dolarlık yatırım yapmıştı.

Bilgisayar ürünleri şirketi Xerox da, satışlarının belirsizliği nedeniyle 3 bin kişiyi işten çıkartacağını bildirdi.

XS
SM
MD
LG