Erişilebilirlik

Türkiye İçin Obama mı McCain mi?



Yeni kamuoyu yoklamaları, Demokrat Partinin Başkan adayı Barack Obama’nın, rakibi John McCain’le arayı açtığını gösteriyor.

Anket sonuçlarına göre, iki aday arasındaki puan farkı ilk kez çift rakama çıktı.

Bu arada, Gallup şirketi başkanlık seçimiyle ilglili olarak aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 70 ülkede yaptığı anketlerin sonuçlarını yayınladı.

Anketin yapıldığı ülkelerden 64'ünde halk seçimi Obama'nın kazanmasını istiyor.

Türkiye'deki anketten de aynı sonuç çıktı ancak görüşleri alınan kişilerin yüzde 70'i, "kimin başkan seçilmesini istersiniz" sorusuna cevap vermedi veya bilmediğini söyledi.

Türkiye’nin ulusal çıkarları açısından Senatör Barak Obama'nın mı seçilmesi iyi olur yoksa Senatör John McCain'in mi?

Ankara Üniversitesi SBF'nin Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden Doçent Dr. İlhan Uzgel, Beyaz Saray'a Obama da geçse McCain de geçse fazla bir değişiklik olmayacağı görüşünde.

Doçent Dr. İlhan Uzgel, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdikten sonra Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden yüksek lisans derecesini aldı. 1993'te London School of Economics'te doktora teziyle ilgili araştırmalar yaptı. Burslu gittiği Cambridge Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden M. Phil Derecesi alan İlhan Uzgel, 1997'de SBF'de doktora çalışmasını tamamladı.
Türkiye Bilimler Akademisi bursuyla ABD’de American, Fullbright bursuyla da Georgetown üniversitelerinde doktora sonrası araştırmalar yürüttü. Akademik hayata 1988 yılında araştırma görevlisi olarak SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde başlayan Uzgel, halen doçent olarak görev yaptığı aynı fakültede Türk Dış Politikası, Balkanlar ve Dış Politika Analizi dersleri vermektedir.

Eserleri:
Türkiye'nin Komşuları (Mustafa Türkeş ile birlikte, İmge Kitabevi Yayınları, 2002)
Ulusal Çıkar ve Dış Politika (İmge Kitabevi Yayınları, 2004).

XS
SM
MD
LG