Erişilebilirlik

Bush Kurtarma Planını Savundu


Başkan Bush mali piyasaları rahatlatmayı amaçlayan kurtarma planının onaylanması çağrısını yinelerken, planın kabulünün bütün Amerikalıların çıkarına olacağını söyledi.

Haftalık radyo konuşmasını yapan Bush, New York'taki yatırımcıların hatalarının faturasını vergi yükümlülülerine çıkarmanın adil olmadığını bildiğini söyledi, ancak piyasının çökmesi durumunda herkesin zor durumda kalacağı uyarısında bulundu.

Bush, piyasalardaki batık mortgage kredilerini devletin satın alması ve böylelikle sistemden çıkarılması için Kongre'den 700 milyar Dolar ödenek istiyor. Anketler, Amerikalıların çoğunun bu plana karşı çıktığını gösteriyor.

Amerikan Senatosu'ndaki Cumhuriyetçi ve Demokratlar planı genel anlamda desteklerken, Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi üyeleri plana karşı çıkıyor. Konger üyeleri uzlaşma arayışlarını sürdürüyor. Senato Çoğunluk Lideri Harry Reid, 15 madde üzerinde anlaşmazlığın sürdüğünü belirtti, ancak Pazar gecesine kadar uzlaşmaya varılabileceğini söyledi.

Bu arada, Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Steny Hoyer, bugün bir radyo konuşması yaparak Kongre'nin onaylayacağı ödeneğin nasıl kullanıldığının denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan dün Washington'da Başkan Bush'la görüşen İngiltere Başbakanı Gordon Brown da 700 milyar Dolarlık kurtarma planına destek verdiğini söyledi. Amerika'daki krizin dünya piyasalarını da etkilediğini hatırlatan Brown, küresel bankacılık sisteminde denetimlerin arttırılması çağırısında bulundu.

XS
SM
MD
LG