Erişilebilirlik

Başkan Adayları Birbirlerini Suçladı


Cumhuriyetçi ve Demokrat partili başkan adayları, dünkü seçim kampanyalarında ekonomik konularda birbirlerini suçladı.

Cumhuriyetçi partili aday John McCain rakibi Demokrat Barack Obama’yı, finans piyasalarını istikrara kavuşturacak bir plan önermemekle suçladı. McCain Obama’nın lider olmaktan ziyade politikacı gibi konuştuğunu ve ülkenin değil, kendi çıkarına hareket ettiğini öne sürdü.

Barack Obama ise McCain’in, senatörlüğü sırasında finans kuruluşlarının üzerindeki devlet denetimlerinin kalkması yönünde oy kullandığını ve bu nedenle bugünkü krizde parmağı olduğunu söyledi. Obama, McCain’in Amerikan ekonomisini yine aynı felaket yönünde ilerlemesine yol açacağını da kaydetti.

Bu arada her iki aday dün çıktıkları televizyon programlarında Bush yönetiminin finans kuruluşlarını batmaktan kurtarmak için önerdiği 700 milyar dolarlık kurtarma operasyonunun denetlenmesi için, bir sistem kurulması konusunda anlaştı. Obama “yönetime boş çek vermemek gerekir” dedi.

McCain ise hükümetin batmaktan kurtaracağı şirketlerin yöneticilerine her yıl ödenen milyonlarca dolarlık ikramiyeye son verilmesini istedi ve bu kişilerin federal hükümetteki en yüksek maaşlı memurlardan daha fazla para almaması gerektiğini savundu.

Obama ile McCain arasındaki ilk televizyon tartışması Cuma günü Mississippi eyaletinin Oxford kentinde yapılacak.

XS
SM
MD
LG