Erişilebilirlik

Güler: 'Nabucco Projesi Hayata Geçecek'


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler Azerbaycan'la en önemli hedeflerinin Nabucco projesini gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Bakü'de düzenlenen ''Azerbaycan ve Türkmenistan'daki Petrol ve Gaz Potansiyeli: Enerji, Ekonomi ve Ekoloji İşbirliği Stratejisi'' konulu konferans'ta konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Nabucco projesini gerçekleştireceklerinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söyledi.

Zamana karşı yarış içinde olduklarını söyleyen Güler bu yarışı kazandıkları zaman Nabucco projesinin de gerçekleşeceğini belirtti. Bir başka önemli hedeflerinin de Samsun-Ceyhan projesi olduğunu kaydeden Güler, boğazları by pass eden bu projenin İstanbul ve Çanakkale boğazlarının yükünü hafifleteceğini ve İstanbul'u ekolojik bir tehlikeden koruyacağını söyledi.

Güler Türkiye petrolü anonim ortaklığının Karadeniz'de sismik araştırmalar yaptığını ve 2009'dan itibaren burada sondaja başlayacaklarını söyledi. Amerikalı şirketlerin bu projeye büyük ilgisi olduğunu vurgulayan Bakan Güler yabancı yatırımcıları Karadeniz'de yapılacak sondajlara destek vermeye davet etti.

Hilmi Güler, Türkiye'nin enerjinin yüzde 70'ni dışarıdan aldığını, bu nedenle 2020 yılına kadar enerji alanına 125 milyar dolar yatırım yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler yenilenebilir enerji konusuna da ağırlık verdiklerini ve Türkiye'nin rüzgar ve güneş haritasını çıkararak bu kaynaklardan enerji üretecek çevre dostu bir enerji hareketi başlattıklarını belirtti.

XS
SM
MD
LG