Erişilebilirlik

Palin'den Obama'ya Sert Eleştiri


Cumhuriyetçi Parti Başkan Yardımcısı adayı Sarah Palin, Parti kurultayında yaptığı konuşmada Alaska eyaletinde küçük bir kasabanın belediye başkanı ve eyalet valisi olarak edindiği siyasi deneyimi savundu ve Demokrat Parti'nin başkan ve başkan yardımcısı adaylarını sert bir dille eleştirdi.

Minnesota eyaletinin St. Paul kentinde devam eden Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kurultayı'nın üçüncü gecesinde partinin Başkan adayı John McCain'in, Başkan Yardımcısı olarak seçtiği kadın politikacı Sarah Palin ilk kez delegelerin karşısına çıktı. Palin, siyasi deneyiminin yetersiz olduğu gerekçesiyle rakip Demokrat Partililer tarafından eleştiriliyor, McCain de Palin gibi "deneyimsiz bir politikacıyı başkan yardımcısı adayı olarak seçtiği için" sert eleştirilere hedef oluyor.

Palin konuşmasında, Barack Obama'nın, kendisini küçük görmemesi gerektiğini, Obama'nın deneyiminin de Chicago kentinde "topluluk organizatörü" olmaktan öteye gitmediğini söyledi. Obama, dört yıl önce Illinois eyaletinden senatör olarak seçilmişti.

44 yaşında 5 çocuk annesi olan Sarah Palin kurultay salonunda bulunan eşi ve çocuklarını delegelere tanıttı. Palin'in beşinci çocuğu, 4 aylık oğlu Trig, "down" sendromlu. Palin'in, son günlerde 5 aylık hamile olduğu ortaya çıkan 17 yaşındaki kızı Bristol ve evlenecekleri söylenen 18 yaşındaki erkek arkadaşı da kurultay salonunda bulunuyordu.

Sarah Palin Washington'a Amerikan halkına hizmet etmek için geleceğini, Amerikan medyasının ve Washington'daki "seçkinlerin" onayına ihtiyacı olmadığını söyledi. Parti başkan adayı Senatör John McCain'i, başkomutanlık görevi için doğru tercih olarak öven Palin, McCain'in, Irak'a ek Amerikan askerleri gönderilmesini desteklerken doğru karar verdiğini Irak'taki son gelişmelerin gösterdiğini savundu.

Palin, konuşmasının sonunda aile üyelerini podyuma çağırdı ve Başkan adayı John McCain de parti kurultayına sürpriz yaparak, podyumda Palin ailesine katıldı.

Palin, Cumhuriyet Parti'de başkan yardımcılığı görevi için aday gösterilen ilk kadın politikacı. Kurultayın bu gece yapılacak kapanış oturumunda da parti başkan adayı John McCain delegelere hitaben konuşacak.

XS
SM
MD
LG