Erişilebilirlik

Bill Clinton'dan Obama'ya Destek


Eski Başkan Bill Clinton dün akşam kurultayda, ellerindeki bayrakları sallayarak kendisini çılgınca alkışlayan delegelere hitap ederek Barack Obama’nın başkan adaylığına destek verdi.

Clinton, “Beyaz Saray’da geçirdiğim 8 yıl ve sonra yaptıklarıma dayanarak, Barack Obama’nın bu işin adamı olduğunu söyleyebilirim,” dedi.

Bill Clinton, Obama’nın Amerika’ya öncülük etmeye ve dünyada Amerika’nın liderliğini yeniden tesis etmeye hazır olduğunu da kaydetti. Son sekiz yıllık Cumhuriyetçi Parti yönetimini de eleştiren eski başkan “ülkemiz hem içerde, hem de dışarıda sıkıntıdadır. Ekonomik durumu düzelterek, Amerikan rüyasını yeniden gerçekleştirecek, dünyada liderliğimizi yeniden kuracak kişi, sekiz yıllık tecrübelerime dayanarak söylüyorum, Barack Obama’dır,” dedi. Eski başkan McCain’in Bush yönetiminin politikalarını devam ettirmeyi vaat ettiğini de savundu.

Eski başkan ön seçimlerde eşi Hillary Clinton’a rakip olan Obama’yı sık sık eleştirmişti. Bu nedenle eski başkanın desteğini kazanmak Barack Obama için önem taşıyordu. Bill Clinton, eşi Hillary ile birlikte Obama’nın seçilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını da kaydetti.

XS
SM
MD
LG