Erişilebilirlik

Hillary Obama İçin Destek İstedi


Demokrat Parti kurultayında dün akşam delegelere hitap eden partinin eski başkan adayı New York Senetörü Hillary Clinton, partilileri Barack Obama'nın ardında birleşmeye çağırdı. Clinton Barack Obama'ya karşı yarıştığı ön seçimlerde, kendisine oy verenlerden, Obama'yı desteklemelerini istedi.

"Sevdiğimiz ülkeyi geri alma zamanı artık gelmiştir. Şimdi artık, tek bir amaç çevresinde ve tek bir parti olarak birleşme zamanıdır. Barack Obama, benim adayım ve bizim Başkanımız olmalıdır" dedi.

Dün başlayan kurultayda, Demokrat liderler partililerin ortak hedefler çerçevesinde birleşmesinin önemini vurguluyor. Obama ile Clinton arasında ön seçimlerin son günlerine kadar devam eden kıyasıya mücadele partililerin bölünmesine yol açmıştı. Kamuoyu yoklamaları, Clinton'u desteklemiş olanların bir bölümünün "Cumhuriyetçi partinin başkan adayına oy vereceğim", dediğini gösteriyor. Bu partililer, Clinton'un kaybetmesine ve Barack Obama'nın başkan yardımcısı adaylığına Hillary Clinton'u seçmemesine öfke duyduklarını belirtiyor.

Hillary Clinton'dan önce Kurultay'a hitap eden eski Virginia Valisi ve Senato adayı Mark Warner, bu seçimin, "geçmişe karşı geleceğin yarışması" olduğunu belirtti ve Cumhuriyetçi aday John McCain ve Başkan Bush'un politikalarını eleştirdi.

Kurultayın ilk gününde konuşan Obama'nın eşi Michelle, delegelere olması gereken bir dünya için mücadele vermekle yükümlü olduklarını hatırlattı. Michelle Obama, eşini sosyal adalet ve herkese fırsat eşitliği tanıyan "Amerikan Rüyasını" gerçekleştirmede kararlı bir kişi olarak tanımladı.

Demokrat partili delegeler kurultayın sonunda, Amerika tarihinde ilk kez bir siyah adayın başkan adaylığını onaylayacak. Cumhuriyetçi partili aday John McCain'in başkan adaylığının onaylanacağı Cumhuriyetçi parti Kurultay'ı Minnesota eyaletinin St. Paul kentinde gelecek hafta yapılacak.

XS
SM
MD
LG