Erişilebilirlik

Obama Resmen Başkan Adayı


Demokrat Parti Kurultayı, Senatör Barack Obama'yı Kasım ayındaki başkanlık seçiminde partinin adayı olarak ilan etti.

Colarado'nun Denver kentinde devam eden Kurultay'da, dün ön seçimlerdeki rakibi Senatör Hillary Clinton, Obama'nın partinin adayı olarak ilan edilmesini, Kurultay başkanından istedi. Öneriye karşı çıkan olmadı. Hillary Clinton bu isteğini dile getirirken eyaletlerden seçilen partili delegeler oylarını kullanıyordu. Sembolik oy sayım töreni tamamlanmadan yarıda kesildi ve Obama'nın başkan adayı olduğu resmen açıklandı. Böylece Senatör Barack Obama, iki büyük partiden birinin ilk Afrika kökenli başkan adayı olarak, Amerika tarihindeki yerini aldı.

Kurultay daha sonra da Delaware Senatörü Joe Biden'i, partinin başkan yardımcısı olarak ilan etti. Joe Biden yaptığı konuşmada, Beyaz Saray'ın dış politikasını sert bir şekilde eleştirerek Amerika'nın dünyadan soyutlandığını söyledi. Biden, "Bugünkü ortamda değişimi sağlayacak bir lidere ihtiyaç var. Obama bu değişimi sağlayacak lider olacaktır" şeklinde konuştu.

Biden'in dün gece Başkan Yardımcısı ilan edilmesinden sonra yaptığı konuşmanın ardından sürpriz bir şekilde sahneye gelen Barack Obama, delegelere Kurultay'ın başarısı için teşekkür etti. Obama ayrıca, eşine, başkan yardımcısı adayı Joe Biden'a, Hillary ve Bill Clinton'a coşku dolu konuşmaları için de teşekkür etti.

Demokrat Partinin Başkan Adayı Barack Obama bugün yeniden Kurultay'a hitap ederek partisinin başkan adaylığını, bir konuşmayla kabul edecek. Barak Obama Kasım ayındaki başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Partinin Başkan Adayı John McCain'e karşı yarışacak.

Cumhuriyetçi partinin Kurultay'ı önümüzdeki hafta Minnesota eyaletinin St. Paul kentinde yapılıyor.

XS
SM
MD
LG