Erişilebilirlik

Olimpiyatlarda Tekvando Dalında 4 Kardeş


Kore’nin milli sporu Tekvando, karateye benzeyen bir dövüş sporu. Amerikalı bir aile, Pekin Olimpiyatlarında tekwandoda yarıştı. Diana, Mark, Jean ve Steve Lopez, Amerika’da tekvandonun en iyileri sayılıyor.

İki Olimpiyat altın madalyası olan Steve Lopez 2004 Atina Olimpiyatlarından sonraki en büyük hayalinin bunun da kızkardeşi Diana, küçük erkek kardeşi Mark ve hem ağabeyi hem de çalıştırıcısı olan Jean’le birlikte Olimpiyatlarda yarışmak olduğunu söylüyor.

Diana Lopez ise olimpiyat ve dünya şampiyonu olan ağabeyi Steve’le her gün antreman yaptığını anlatıyor. Diğer kardeş Mark, Steve’in iki altın madalya aldıktan sonra sanki spordaki ilk günüymüş gibi antremana devam etmesine gıptayla bakıyor ve ağabeyinin bu sporun en iyisi olduğunu söylüyor. Mark, ağabeyi Steve Lopez’in yaptıklarını başarmak istiyor. Üç kardeş, 2005 Tekvando Dünya Şampiyonası’nda çok başarılı oldu, altın, gümüş ve bronz madalya aldı. Kardeşlerin en büyüğü Jean ekibin çalıştırıcısı. Jean şöyle konuşuyor: “2008’de çıta son derece yüksek. Steve bu yıl en iyi performansını gösterecek. Sadece kazanması değil, yeteneklerinin en üst düzeyinde performans göstermesi önemli.”

Steve Olimpiyatlardaki yerini geçen yıl garantilemişti. Kardeşleri Diana ve Mark da artık onunla yarışıyor. Mark Lopez, Olimpiyatlarda tüy sikletteki yerini, arkadaşı ve antreman partneri Chris Martinez’i yenerek elde etti. Diana Lopez’inse Pekin vizesi için 2004 Atina Olimpiyatları gümüş madalya sahibi Nia Abdullah engelini aşması gerekiyordu. Lopez, Atina’da Abdullah’a yenilmişti. Lopez, uzatma devresinin bitmesine 29 saniye kala rakibi Abdullah’ı yenerek Pekin’e gitmeye hak kazanmıştı. Steven, “Şu anda çok coşkuluyum. Gerçeküstü bir durum. Olimpiyatların bir parçası olmaktan gurur duyuyorum,” diyor.

Lopez ailesi, Amerikan Olimpiyat takımında yüz yıl sonra üç kardeş yarışan ilk aile olma ünvanını elde ederek spor tarihinde yerini aldı. Mark Lopez ailenin herşeyden önce geldiğini söylüyor: “Sıradan bir yaşamımız varken şimdi medyanın gözü önündeyiz. Kameralar bizi izliyor, herkes bizimle söyleşi yapmak istiyor. Olimpiyat tarihinde yer almanın tadını çıkarıyoruz.”

XS
SM
MD
LG