Erişilebilirlik

'Ayrılıkçı Bölgeler Gürcistan'da Kalmalı'


Başkan Bush, Gürcistan'ın ayrılıkçı Güney Osetya ve Abhazya bölgelerinin Gürcistan'a bağlı olarak kalmaları gerektiğini söyledi.

Teksas'taki çiftliğinde bu sabah gazetecilerle konuşan Bush, uluslararası topluluğun bu iki bölgeyi Gürcistan'ın parçası olarak görmeye devam ettiğini belirtti. Bush, Rusya'yı, bu konunun tartışmaya açık olmadığı konusunda uyardı.

Başkan bu açıklamayı, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve diğer ulusal güvenlik danışmanlarıyla çiftlik evinde düzenlediği toplantıdan sonra yaptı.

ABD Başkanı, Rusya'yı, imzaladığı ateş-kes anlaşmasına uygun davranmaya ve Gürcistan'daki kuvvetlerini geri çekmeye çağırdı.

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev anlaşmayı bugün, Başkan Bush'un bu açıklamasından önce imzalamıştı. Fransa'nın girişimiyle sağlanan ve Rus kuvvetlerinin, Rusya tarafından desteklenen Güney Osetyalı ayrılıkçı güçlerle Gürcistan ordusu arasında son çatışmaların geçen hafta başlamasından önceki yerlerine çekilmesini öngören anlaşma, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili tarafından dün (Cuma) imzalanmıştı.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG