Erişilebilirlik

'Pakistan İstihbarat Dairesi Sorun Yaratıyor'


Afganistan ve Pakistan liderleri terör ve aşırı uçlarla için ortak mücadele kararı aldı.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ve Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani Sri Lanka'da Güney Asya Liderler Zirvesi sırasında görüştüler.

Pakistan istihbarat dairesinin Afganistan ve Hindistan'daki bombalama eylemlerinde rol oynadığı iddiaları bu ülkeyle diplomatik temaslarda konu oluyordu.

Amerika Dışişleri Bakanı'nın Orta ve Güney Asya işlerinden sorumlu yardımcısı Richard Boucher, Yusuf Rıza Gilani hükümetine istihbarat dairesinde tam olarak kontrolü sağlaması çağrısında bulundu.

Boucher, Pakistan Hükümetinin aşırı uçlar ve diğer büyük iç sorunlarla mücadele etmek durumunda olduğunu kaydetti.

Boucher ayrıca, Washington'un her konuda Pakistan'a yardım vaat ettiğini ancak İslamabad Hükümetinin de daha fazla sorumluluk üslenmesi gerektiğini vurguladı.

Hindistan ve Afganistan 7 Temmuz'da Kabil'de Hindistan Büyükelçiliğini hedef alan, aralarında iki üst düzey Hint diplomatın da bulunduğu ve 60 kişinin öldüğü bombalı saldırıdan Pakistan istihbaratını sorumlu tutuyor.

Amerikan basınında çıkan haberlere göre, Amerikan hükümeti Pakistan istihbaratının saldırılaraki rolüyle ilgili olarak bazı delillere sahip…

XS
SM
MD
LG