Erişilebilirlik

ABD'den İran Halkına Erişme Çabaları


ABD'den İran Halkına Erişme Çabaları
ABD'den İran Halkına Erişme Çabaları
<!-- IMAGE -->

Amerika, İran hükümetiyle birçok konuda anlaşmazlık içinde olsa da İran halkına el uzatma konusunda kararlı davranıyor. Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, Amerika’nın, İranlılarla ilişki kurmak için çeşitli yollara başvurduğunu söylüyor:

İranlılarla önemli görüşmelerimiz oldu. Afet bölgelerine yardım ekipleri göndermek için girişimlerde bulunduk. İranlı afet yardım ekipleri, Amerika’yı ziyaret etti. İranlı sanatçılar da Amerika’ya geldi.

McCormack, Olimpiyatlara katılacak İran basketbol takımının Ulusal Basketbol Birliği NBA tarafından yaz liglerinde mücadele etmek için Amerika’ya davet edildiğini hatırlattı. McCormack ayrıca Dışişleri Bakanlığı’nda da daha fazla elemanın Farsça öğrendiğini söyledi.

McCormack, “İran halkıyla doğrudan iletişim kurmak için zaman, kaynak ve enerji harcıyoruz” dedi.

İran halkı ve medeniyeti, çok büyük. Aldığımız haberler İran halkının Amerikalılarla iletişim kurmak istediği yönünde. Ne yazık ki İran hükümeti, halkını, bu istekten uzaklaştırmaya çalışıyor.

Başkan Bush, İran halkından, Amerikalıların kendilerini sevmediği yolundaki söylentilere inanmamalarını istedi. Bush, İran halkına, “biz sizi seviyor ve saygı duyuyoruz. İran hükümetiyle birçok konuda ters düşmemize rağmen İran halkına saygılıyız ve İranlılar’ın hür bir toplum olarak yaşamasını istiyoruz” dedi.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG