Erişilebilirlik

Obama Dış Gezilerini Tamamladı


Demokrat Parti başkan adayı olması beklenen Senatör Barack Obama, dış ülkelere yaptığı ziyaretleri tamamlayarak Amerika'ya hareket etti.

Gittiği ülkelerde oldukça yoğun ilgi görmesine rağmen Demokrat senatör, bu ziyaretlerinin kendi ülkesinde kampanyasına zarar verebileceğini kabul etti. Barack Obama, Amerikalıların en büyük kaygılarının, yüksek benzin fiyatları ve ipotek ettikleri evlerini kaybetmeleri olduğunu söyledi.

Obama, buna rağmen yurtdışı gezilerini savundu ve Amerika’nın karşı karşıya olduğu sorunların çözümünün, dış müttefikleriyle birlikte çalışmasını gerektirdiğini söyledi. Obama bu açıklamayı, Londra’da İngiltere Başbakanı Gordon Brown’la iki saat süren görüşmesinden sonra yaptı.

Obama ve Brown’ın, özellikle ortak çıkar alanları olan küresel ısınma ve uluslararası terörizm gibi konularda iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirme arzusu üzerinde durdukları bildirildi.

Obama, Kasım ayındaki seçimler öncesinde dış politika konularında güçlü olduğunu göstermek amacıyla son günlerde Afganistan ve Irak’la Ürdün ve İsrail’i, daha sonra Almanya ve Fransa’yı ziyaret etmişti.

Gezisinin son durağı olan Londra’da Senatör Obama önce İngiltere’nin eski Başbakanı Tony Blair’le görüştü.

Barack Obama, ayrıca İngiltere’de son kamu oyu yoklamalarından başarılı sonuçlar alan muhalefetteki Muhafazakar Parti’nin lideri David Cameron’la da görüştü.

XS
SM
MD
LG