Erişilebilirlik

Iraklı Sünniler Parlamento'ya Döndü


Irak'ta Sünnilerin en büyük partisi olan Irak Uyum Cephesi siyasi boykotlarına son verdi. Irak Meclisi'nin altı Sünni milletvekilini bakanlar kuruluna almasıyla Uyum Cephesi Parlamento'ya dönme kararı aldı. Geçen yıl boykot kararı alan Sünniler hükümetten de desteklerini çekmişti.

Bu arada, Bağdat'ta temaslarda bulunan İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Irak'ta görev yapan İngiliz askerlerinin sayısını azaltmak istediğini, ancak bir çekilme takvimi açıklanmasına karşı olduğunu söyledi.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki'yle görüşen Brown, hedeflerinin Irak askerlerinin güveliği sağlayabilmesi için eğitim vermek olduğunu kaydetti.

Borwn, Bağdat'tan sonra Basra'ya geçerek İngiliz askerleriyle görüşecek. İngiltere'nin dört bin askeri Basra'da bulunuyor.

Geçen hafta İngiliz yayın kurumu BBC'ye demeç veren İngiltere Genelkurmay Başkanı Jock Stirrup, İngiltere'nin önümüzdeki yıl birkaç bin askerini çekeceğini söylemişti.

Öte yandan Irak'ın orta ve kuzey kesimlerinde operasyonlar sürüyor. Operasyonlarda 21 militanın gözaltına alındığı bildirildi.

XS
SM
MD
LG