Erişilebilirlik

'Başkan Seçilirsem Ladin'i Bulurum'


Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan adayı Senatör John McCain, savaş nasıl kazanılır bildiğini, Irak’ta olduğu gibi asker sayısını arttırma stratejisini Afganistan’a da uygulayacağını söyledi.

McCain, asker sayısını arttırmanın Irak’ta başarılı olduğunu, aynı şeyin Afganistan için de geçerli olduğunu vurguladı. Cumhuriyetçi aday, Başkan seçilmesi halinde Üsame bin Ladin’i yakalayıp adalet önüne çıkartacağını belirtti.

Bu arada, Demokrat Parti’nin başkan adayı Barak Obama, Washington’da yaptığı dışpolitika konuşmasında, Irak’tan asker çekme ve Afganistan’a daha fazla asker gönderme planını açıkladı.

Senatör Obama, Amerika’nın Irak’taki yükümlülükleri yüzünden Afganistan’a yeterli kaynak ayıramadığını savundu. El Kaide ve Taleban’la savaşı sona erdirmeye ağırlık vereceğini belirten Obama, nükleer silah ve radyoaktif cihazların teröristlerle düşman devletlerin eline geçmemesi için çalışacağını söyledi.

Barak Obama bu ay sonunda Irak ve Afganistan’ı ziyaret edecek.Irak’taki savaşa güçlü destek veren Cumhuriyetçi rakibi John McCain ise Obama’yı, Irak ve Afganistan’a gitmeden bir dış politika planı açıkladığı için eleştirdi.


XS
SM
MD
LG