Erişilebilirlik

22 Terörist Öldürüldü


Irak sınırı yakınında dört gündür süren operasyonlarda 22 PKK militanının öldürüldüğü açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yapılan operasyonlarda teröristler etkisiz hale getirilirken, örgüte ait çok miktarda mühimmat ve belgenin ele geçirildiği belirtildi.

Savaş uçakları ve helikopterlerin de katıldığı operasyonlarda ölenler arasında PKK’nin bir üst düzey sorumlusunun bulunduğu bildiriliyor.

Genelkurmay Başkanlığı Açıklaması:

"11 Temmuz 2008 günü, Şırnak ili İncebel Dağları bölgesinde eylem hazırlığı içerisinde olan bir grup terör örgütü mensubu tespit edilmiş ve söz konusu teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için anılan bölgede operasyon başlatılmıştır.

Operasyon bölgesindeki hedefler öncelikle Hava Kuvvetleri, daha sonra topçu ve silahlı helikopterler ile ateş altına alınmıştır. 11-14 Temmuz 2008 tarihleri arasında devam eden operasyon sonucunda, aralarında üst düzey bir sorumlunun da bulunduğu toplam 22 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Ayrıca, güvenlik güçleri tarafından anılan terörist grubun üs bölgesine girilerek barınma yerleri tahrip edilmiş ve teröristlere ait önemli miktarda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Bölgedeki görevlerini tamamlayan birliklerimiz üs bölgelerine dönmüşlerdir.

Güvenlik güçlerimiz tarafından terör örgütünün etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerine devam edilmektedir."




XS
SM
MD
LG