Erişilebilirlik

Saldırıda El Kaide Şüphesi


İstanbul’da Amerikan konsolosluğuna düzenlenen silahlı saldırının el-Kaide tarafından düzenlendiği sanılıyor.

Amerikan Büyükelçisi Ross Wilson, İstanbul’da konsolosluğa düzenlenen saldırıyı “terör eylemi” olarak tanımladı.

Bu sabah Amerika’nın İstanbul Başkonsolosluğu’na düzenlenen silahlı saldırıda üç polis memuru hayatını kaybetti.

Saldırganlardan üçü öldürülürken, olay yerinden kaçan bir saldırganın yakalanması için operasyonlar sürüyor.Saldırıyı üstlenen olmadı, ancak yetkililer el Kaide’den şüpheleniyor.

İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, saldırıdan sonra açıklama yaptı.

Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Ross Wilson da saldırıyı kınadı:

Wilson, Amerikalı yetkililerin soruşturmaya destek vereceğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İstanbul Valisi Muammer Güler de, saldırıyı düzenleyenlerin yakalanacağı konusunda güvence verdi.

Bu arada, Washington’da bir açıklama yapan Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, saldırıyı kınadı ve hayatını kabeden polis memurlarının ailelerine başsağlığı diledi.

Güvenlik görevlilerinin cesaretinden övgüyle söz eden McCormack, Türkiye’yle Amerika’nın teröre karşı ortak bir tutum sergilediğini vurguladı. McCormack, bu saldırıdan önce somut bir tehdit alınmadığını da belirtti, ancak Türkiye’de ve bölgede bir tehdit algılamasının bulunduğunu kaydetti.

Haberin ayrıntılarını yukarıdaki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.

Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Türkiye’deki konsolosluklarda ve Büyükelçilikte güvenliğin arttırıldığını bildirdi.

İhsan Bal: 'Başarısız Eylem'

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu uzmanı Doçent Doktor İhsan Bal, saldırıda El Kaide izi olmakla birlikte eylemcilerin, bu terör örgütünün görüşlerini benimseyen yerel unsurlar olduğuna inanıyor. Alparslan Esmer'in sorularını yanıtlayan İhsan Bal, saldırının "başarısız bir terör eylemi" olduğunu söylüyor.

Söyleşiyi yukarıdaki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG