Erişilebilirlik

Medvedev Gürcistan'ı Uyardı


Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Abhazya ve Güney Osetya bölgelerinde gerginliğin artmasından dolayı Gürcistan'ı uyardı.

Medvedev, Kazakistan'ın başkenti Astana'da Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikheil Saakashvili'yle görüştü ve Kafkaslarda gerginliğin artmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Abhazya'nın ayrılıkçı lideri Sergei Bagapsh, Gürcistan hükümetinin Nisan veya Mayıs ayında bölgeye operasyon yapmayı planladığını üöğrendiğini, ancak planın bozulduğunu söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Abhazya'ya askeri operasyon yapılmasının savaşa neden olacağını açıkladı.

Abhazya ve Güney Osetya 1990'lı yılların başında bağımsızlıklarını ilan etmişti. Saakashvili, krize barışçıl çözüm yolu aradığını söylüyor, ancak bu iki bölgenin kontrol altına alınacağını vurguluyor.

Bölgede Rus barış gücü askerleri görev yapıyor. Rusya'nın bu iki bölgeyle ilişkilerini geliştirmesi de Moskova ve Tiflis arasında gerginliğe neden oluyor.

Güney Osetya'da dün seferberlik ilan edildi. Avrupa Birliği ve Amerika itidal çağrısında bulunuyor.

Dağıstan, İnguş Cumhuriyeti'nde Şiddet

Bu arada, Rusya'nın kontrolündeki Dağıstan ve İnguş Cumhuriyeti'nde de şiddet olayları meydana geldi.

İnguş Cumhuriyeti'nin güneyindeki Açaluki köyünde düzenlenen saldırıda, bir polis öldü; bir polis yaralandı. Malgobek kasabasında düzenlenen saldırıda da bir polis yaralandı.

Öte yandan, Dağıstan'ın Kasayurt kasabasında düzenlenen bombalı saldırıda üç polis memuru yaralandı.


XS
SM
MD
LG