Erişilebilirlik

Amerika'da Bağımsızlık Bayramı


Amerikalılar bugün 4 Temmuz Bağımsızlık Bayramı’nı kutluyor. Amerikan Bağımsızlık Bildirgesi 232 yıl önce bugün ilan edilmişti.

4 Temmuz 1776’da 13 sömürge İngiltere’den resmen bağımsızlıklarını ilan etti. Ülkenin her yerinde konserler ve havai fişek gösterileri yapılacak.

Başkent Washington’da Kongre binasının önündeki parkta büyük bir konser ve ardından büyük bir havai fişek gösterisi düzenlenecek.

Başkan Bush ülkenin kurucularından üçüncü Başkan Thomas Jefferson’un Washington yakınında, Virginia eyaletinde, Monticello diye bilinen evinde, kutlamalara katılıyor. Bush burada, Amerikan vatandaşlığına kabul edilen 72 kişinin vatandaşlık yemini etmeleri dolayısıyla düzenlenen törende konuştu.

Başkanın konuşması birkaç kez protestocuların attıkları sloganlar nedeniyle aksadı. Bush, protestoculara, "Amerika'da ifade özgürlüğüne inanırız" diyerek karşılık verdi.

Demokrat Partili başkan adayı Senatör Barack Obama bugün Montana eyaletinde bir geçit törenine katılıyor. Cumhuriyetçi aday Senatör John McCain ise bugünü kendi eyaleti olan Arizona'da geçiriyor.

XS
SM
MD
LG