Erişilebilirlik

Türkiye'nin Zaferi, Bosna'da Şiddet


Avrupa Kupası 2008 çeyrek final maçından sonra, Türkiye'yi tutan Bosnalı Müslümanlar ve Hırvatistan'ı tutan Bosnalı Hırvatlar arasında çatışma çıktı.

Mostar'da çıkan çatışmaya müdahele eden polis göz yaşartıcı bomba kullanarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Hastane yetkilileri, aralarında dört polisin de bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

Bin polis memurunun güvenliği sağlamaya çalıştığı Mostar'da çatışmalar sırasında silah sesleri de duyuldu.

Maçtan sonra havaya ateş açılması sonucu Türkiye'de en az 23 kişinin yaralandığı bildiriliyor. 11 kişinin yaralandığı İstanbul'da 54 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı. Viyana'da çıkan kavgada da en az 12 kişi yaralandı ve çok sayıda kişi tutuklandı.

2008 Avrupa Kupası çeyrek final maçında Hırvatistan ile karşılaşan Türkiye, normal süresi 0-0, uzatmalarda 1-1 biten maçta, rakibini penaltı atışları sonucu 3-1 yenerek yarı finale yükseldi.

ABD Basını: 'Dayanıklılık Konusunda Avrupa'ya Ders'

Çeyrek final maçını canlı yayınlayan Amerikan ESPN spor kanalı, 'Türkler Hırvatları Şok Etti,' 'Kötü Adam Rüştü, Kahraman Oldu' başlıklarını kullandı.

Associated Press Haber Ajansı 'Türkiye kararlılık konusunda Avrupa Şampiyonası'na yine ders verdi' yorumunu yaparken, Fox Futbol Kanalı 'Türkiye'nin Kupa'daki başarısı daha da inanılmaz oluyor' ifadesini kullandı.

Washington Post Gazetesi, çeyrek final haberini 'Türklerin Dramatik Zaferi' manşetiyle verirken, Sports Illustrated dergisi, 'Türkiye'nin mucize yarattığını' yazdı.

XS
SM
MD
LG