Erişilebilirlik

İsrail İran'ı Tehdit Etti


İsrail Başbakan Yardımcısı Şol Mofaz, İran nükleer programını durdurmazsa İsrail’in saldırmaktan başka çaresi kalmayacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanlığını da üstlenen Mofaz, yolsuzluk skandali nedeniyle siyasi geleceği tehlikeye giren Başbakan Ehut Olmert’in yerine Kadima Partisi lideri olmak için çalışıyor.

Tahran doğumlu olan Mofaz, uluslararası yaptırımların İran’ın nükleer programını durdurmada etkili olamadığını ve bu durumun İsrail’in İran’a saldırısıyla sonuçlanacağını önesürdü.

Şol Mofaz, bu görüşleri Yediot Ahronot gazetesine verdiği bir demeçte savundu.

İsrail başkanı Ehut Olmert, yine Gazze’ye büyük bir askeri operasyon düzenleme ihtimalinden söz etti.

Olmert, Amerika gezisi dönüşü yaptığı açıklamada, Gazze’den roket saldırılarını karşılamak için genişçaplı askeri müdahalenin giderek kaçınılmaz hale geldiğini savundu.

İsrail başbakanı, Mısır’ın ateşkes anlaşması için aylardır yürüttüğü çabaların sonuç vermediğini, dolasıyla Gazze’ye müdahale ihtimalinin arttığını söyledi.

Hamas militanlarının dün İsrail’in güneyindeki bir çiftliğe açtığı havan ateşinde bir kişi ölmüştü.

Bu arada Hamas, İsrail ordusunun Gazze’ye bugün düzenlediği baskında örgüt üyesi bir militanının öldüğünü açıkladı. İsrail ordusu da baskını doğruladı, çatışmada bir askerin yaralandığını bildirdi.

Öte yandan İsrail’in Gazze’nin kuzeyine düzenlediği hava saldırısında da 10 kişinin yaralandığı bildiriliyor. İsrail ordusu bu saldırıda Beyt Lahiya yakınlarındaki bir Hamas üssünün vurulduğunu duyurdu.

XS
SM
MD
LG