Erişilebilirlik

'Irak'ın Dış Borcu Silinmeli'


Irak Başbakanı Nuri el Maliki, Irak’ın dış borcunun silinmesi talebinde bulundu. İsveç’in başkenti Stokholm’de yapılan Irak konferansının açılışında konuşan Maliki, Saddam Hüseyin’in Kuveyt’i işgal etmesinden sonra Irak’a verilen tazminat cezasından vazgeçilmesini istedi.

Çok sayıda ülkeden yüzlerce delegenin katıldığı konferansta Irak’ın ekonomik ve siyasi sisteminin reform edilmesi için hazırlanan 5 yıllık çalışma planı değerlendiriliyor.

Irak’ın, özellikle Kuveyt ve Suudi Arabistan gibi Arap ülkelerine borcu var. Maliki, Irak’ın yüklü dış borcunun, yeniden inşa çalışmalarını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Eş başkanlığını Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban ki Moon’un yaptığı konferansa, Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da katılıyor.

Irak'ta İntihar Saldırısı: 16 Ölü

Irak’ın Sincar kasabasında düzenlenen intihar saldırısında en az 16 kişi öldü; 14 kişi yaralandı. Saldırı, polis akademisine başvuran gençleri hedef alıyordu.

Bu arada, Musul’da 11 el Kaide zanlısının tutuklandığı bildirildi. Amerikalı Askeri Sözcüsü Binbaşı John Hall, tutuklanan el Kaide militanlarından birinin lider kadrosunda olduğunu söyledi.

Dün Bağdat’ta çıkan çatışmalardaysa 11 Şii militanın öldürüldüğü açıklandı.

XS
SM
MD
LG