Erişilebilirlik

Clinton'ın Sözleri Tepki Topladı


Demokrat Partili başkan aday adayı New York Senatörü Hillary Clinton, adaylıktan neden çekilmediğini açıklarken 1968 yılında Senatör Robert Kennedy'nin suikaste uğradığını hatırlatması tepki topladı.

Clinton, Güney Dakota eyaletinde yayınlanan Sioux Falls Argus Leader gazetesine demeç veriyordu.

Demokrat Parti'nin başkan adaylığı yarışında, rakibi Illinois Senatörü Barack Obama'yı yenemeyen ve başkan adayı seçilmesi beklenmeyen Clinton, çekilmesi yönünde yapılan çağrıları reddediyor. Bazı kesimlerin adaylıktan çekilmesini istemesine anlam veremediği ifade eden Clinton, tarihten örnekler vererek Demokrat Parti'nin adayının belirlenmesinin bazen yaz aylarına kaldığını vurgulamak istemişti.

1992 seçimlerinde Bill Clinton'ın partinin adaylığını Haziran ayında garantilediğini hatırlatan Hillary Clinton, 1968 seçimlerine de değinerek "Robert Kennedy'e Haziran ayında suikast yapıldığını hatırlıyoruz" diye konuştu.

Senatör Robert Kennedy, 1968 yılında Demokrat Parti'nin başkan adaylığını kazanmaya çalışırken California eyaletinde suikast sonucu öldürülmüştü.

Obama kampanyası Clinton'un bu sözlerini eleştirirken, Clinton yanlış anlaşıldığını ifade etti ve sadece bu tür yarışların yaz aylarına da sarkabileceğini vurgulamak istediğini söyledi.

Demokrat Parti'nin başkan adaylığını kazanması beklenen Senatör Barack Obama, seçimleri kazanırsa Amerika'nın ilk siyah başkanı olacak. Bu nedenle Obama'nın güvenliği konusunda ciddi kaygılar var. Örneğin Obama, Kasım ayındaki seçimlerden 18 ay önce Gizli Servis'in korunması altına alındı - Amerikan tarihinde hiçbir başkan adayına bu kadar erken bir tarihte koruma verilmemişti.

Demokrat Parti başkan adaylığı yarışında Obama delege sayısı açısından Clinton'un önünde gidiyor. Önümüzde üç önseçim daha var, ancak Clinton'ın Obama'ya yetişmesi beklenmiyor.

XS
SM
MD
LG