Erişilebilirlik

Milli Takımın Almanya Kampından İzlenimler


Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde mücadele edecek A Milli Futbol Takımı Almanya’da kamp yapıyor. Berlin muhabirimiz Cem Dalaman, kampı ziyaret etti.

A Milli Futbol Takımı’nın 1 Haziran’a kadar sürecek Almanya kampı Bielefeld kenti yakınlarında küçük bir kasaba olan Marienfeld’de gerçekleşiyor. Milliler, oldukça geniş bir alana yayılan bir otelin suni göl kenarına kurulan ayrı bir bölümünde antreman yapıyor. Oyuncular, öncelikli olarak kondisyonerler eşliğinde güç ve dayanıklılık idmanları yaparken, kaleci Volkan Demirel, sakatlıkları süren Servet Çetin ve Gökhan Gönül’e de özel egzersiz programları uygulanıyor. Milli futbolcuların kampının gerçekleştiği bölge, Almanya’da Türklerin yoğunlukla yaşadığı eyaletlerden birinde, o yüzden halka açık antremanlara yüzlerce seyirci katılıyor. Fatih Terim’in yardımcılığını yapan antrönör Oğuz Çetin, morallerinin çok yüksek olduğunu, turnuvada da ilk turu geçmeleri halinde finale kadar çıkabilecek güçte olduklarını belirtiyor.

Futbol otoriteleri 7 Haziran’da başlayacak Avrupa Futbol Şampiyonası’nda savunmaya ağırlık veren takımların başarılı olacağını iddia ediyorlar, Oğuz Çetin Türkiye’nin savunmayı ihmal etmeden hücum futbolu oynayacağını söylüyor.

Türkiye, grup maçlarını Avrupa Şampiyonası’nda iki evsahibinden biri olan İsviçre’de oynayacak. Oğuz Çetin İsviçre ile 2006 Dünya Şampiyonası öncesinde oynanan maçta çıkan olayların kapandığı ve bu kez karşılaşmaların dostluk ortamında geçeceği görüşünde.

A Milli Futbol Takımı 25 Mayısta Bochum’da Uruguay, 29 Mayıs’ta Duisburg’da Finlandiya ile hazırlık maçları yapılacak. Ay-yıldızlı ekip, şampiyona için 1 Haziran’da İsviçre’ye geçecek.

A Milli Takımı Slovakya'yla oynanan özel maçı 1-0 kazanmıştı.

Cem Dalaman'ın haberinin tümünü, yukarıdaki Windows Media bağlantısına tıklayarak dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG