Erişilebilirlik

ATAA Toplantıları Başladı


Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi’nin 28’inci yıllık toplantıları Washington’da bugün başladı. Üç gün sürecek toplantının bu yılki teması “Dünyada Barış’.

Amerikan Türk Dernekleri Asamblesi bu yıl Amerika’daki Türk lobiciliği, PKK ve terörizm, Ermeni soykırımı suçlamaları, Amerika-Türkiye ilişkileri gibi konuları uzmanlar ve yetkililerin katılacağı toplantılarda değerlendirecek. Asamblenin bu yılki faaliyetleri onuruna Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan,Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy da birer mesaj göndererek Asamblenin çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Asamble Başkanı Nurten Ural’ın açılış konuşmasıyla başlayan konferansın önemli hedeflerinden biri de Amerika’daki Türklere lobiciliği tanıtmak ve bu yönde teşvik etmek.Ural yaptığı açılış konuşmasında Amerikalı Türklerin Türkiye için nasıl faaliyetlerde bulunabileceğini ve yaşadıkları bölgelerdeki Amerikalı yetkililerle nasıl iletişim kurabileceklerini anlattı. Türkiye’nin en etkin tanıtımının Amerikan halkına Türkiye’yi sevdirerek yapılabileceğini söyleyen Ural, Asamble’nin bu çerçevede önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Konferansın bugünkü faaliyetleri çerçevesinde Amerikalı Türkler Kongre’de çeşitli Kongre üyeleriyle temaslarda bulunacak. Düzenlenecek öğle yemeğine Türk dostu Kongre üyeleri katılacak ve eski Kongre üyelerinden George Hochbrueckner bir konuşma yapacak. Türk Amerikan ilişkilerinin ele alınacağı panelde ise konuşmacı olarak Dışişleri Bakanlığı müsteşarlarından Matt Bryza veUlusal İstihbarat Konseyi Danışmanı Matthew Burrows katılacak. Konferans Amerika’daki çeşitli toplumların liderlerinin katılacağı bir panelle Cumartesi günü sona erecek

XS
SM
MD
LG